Skolen har deltatt på YO-messe

Det er viktig å vise hva vi har å tilby. Onsdag 24. og torsdag 25. januar deltok Nordkapp vgs. på YO-messene i Alta og Hammerfest. 

7 elever ved simulator  - Klikk for stort bilde Kjersti Røst

Yrkesorienteringsmessa 

Yrkesorienteringsmessa er et naturlig felles møtested for bedrifter og utdanningsinstitusjoner – der ungdom og andre besøkende kan skaffe seg informasjon om alle muligheter som finnes. 

Som en del av rekrutteringsarbeidet ved skolen, har vi en lang tradisjon med å delta på disse messene. 
 

Det er viktig å være synlig og vise fram det vi har å tilby – spesielt i forhold til de studietilbud som ikke tilbys på andre skoler i Finnmark. I tillegg til en stor skipssimulator, hadde skolen med 7 elever. Det er stas å ha med ungdommer som kan reklamere for skolen vår og fortelle litt om livet som borteboer og alt som foregår ved skolen. 
 

Bilde av elever på yrkesmesse  - Klikk for stort bilde Kjersti Røst

Den blå skolen 


Nordkapp vgs. blir ofte omtalt som «den blå skolen» i Finnmark – med studietilbud som Naturbruk, Fiske og fangst, Akvakultur og Maritime fag. Fra høst 2024 kan man også søke vg3 Maritim elektriker ved skolen. Vi ser at det er stor interesse for alle disse tilbudene, og mange ungdommer stopper opp ved standen til Nordkapp vgs. Noen ønsker informasjon, og mange ønsker å være styrmann på den flotte skisimulatoren som alltid er med på messe. 
 

 

Elev ved siden av bryllupskake - Klikk for stort bilde Hilde FagerhaugBaker og konditor 


Høst 2023 startet Nordkapp vgs opp tilbud innen Baker- og konditorfaget. Ingen andre skoler i fylket har dette tilbudet, og det er derfor viktig å få budskapet fram. Ei gigantisk «bryllupskake» og fersk hvetebakst var også en del av standen til Nordkapp vgs.