Det gror i reiselivsnæringen i Nordkapp

Elevene ved Nordkapp videregående skole har opprettet Ungdomsbedriften (UB) Nordkapp Eventyr". De har Pichet sitt produkt for ledergruppen ved skolen. 

Bilde av elever og ansatte ved skolen - Klikk for stort bilde Bilde av elever og ansatte ved skolen

Nordkapp Eventyr er opprettet av Vg2 Reiseliv og språk. Bedriften ble formelt opprettet før jul 2022, og skal drive med blant annet turproduksjon. 

Onsdag, 22. mars presenterte ungdomsbedriften ett av sine produkter for ledergruppen på skolen.

Produktet skal være en form for "byvandring" med start ved statuen av "Skipshunden Bamse". Turen går så oppover Storgata med presentasjon av blant annet "Skårungen", før turen går videre til Nordkapp videregående skole. Her vil gjestene få litt historie om Nordkappsamfunnet og hvorfor vi bor her, da med søkelys på fiskeri, som også er en del av skolens historie og identitet.

Etter besøket på skolen, vil ferden gå ned til Sjøgata mens dens historie og de severdigheter som finnes der. 

Ledergruppen ble imponert av "UB Nordkapp Eventyr", her ble det mange spørsmål og kommentarer til produktet. Rektor, Geir Stian Høyen ønsker at ledergruppen skal utprøve produktet i mai 2023. 

"UB Nordkapp Eventyr" har fått støtte av Repvåg kraftlag til profilering av bedriften. Ungdomsbedriften har også arbeidet med manuskriptet til visningssenteret til Nordvågen AS, noe som har vært en spennende og lærerik jobb. 

Vi ser at det gror i reiselivet i Nordkapp!