Språk

 

Vg1 Naturbruk - et hav av muligheter

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liker du å jobbe ute under varierende værforhold og er praktisk anlagt? Er du interessert i naturen og vil være med å forvalte naturressursene? Da kan naturbruk være noe for deg.

 

Naturbruk er et allsidig utdanningsprogram for deg som ønsker et yrke innenfor havbruk, fiske og fangst og landbruk. Behovet for trygge og bærekraftige matressurser vil i fremtiden bli større. Derfor er fiskeri og havbruk sentrale framtidsnæringer som alltid vil trenge dyktige fagfolk med den rette bakgrunn.

Du vil få studiekompetanse basert på teori og praktisk naturkunnskap. Den praktiske opplæringa vil foregå på skolens opplæringsfartøy MS Finnmarkfisk og i tett samarbeid med lokalt næringsliv, skolen arrangerer friluftsturer med overnatting i telt. Du vil også få ta grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk/fiskere som en del av Vg1 Naturbruk.

Naturbruk vil gi deg grunnleggende kunnskap om råstoff, produksjon og anvendelse, helse, sikkerhet og miljø, sjømannskap, akvakultur, naturkreftene og fangstmetoder og fiskeredskap.

Veien videre

Etter Naturbruk Vg1 kan du velge å søke på Vg2 Fiske og fangstVg2 Akvakultur eller Vg2 Kokk- og servitørfag. Skolen tilbyr alle tre programfagene.

 

Kontaktperson

Faglærer