Språk

 

Vg2 Fiske og fangst

Fiske og fangst elever på tur med skolebåten - Klikk for stort bilde

Dette programområde er det rette for deg som vil bli fisker, eller som ser for deg ei framtid som fiskeskipper. Programområde gir grunnlag for opplæring på fiskebåt. 

Det stilles stadig strengere krav til den som ønsker å føre og drive et fiskefartøy i forhold til sikkerhet, navigering, instrumentbruk, kommunikasjon, behandling av fisk, etc. Utdanningen tar derfor sikte på å forberede deg slik at du blir kvalifisert til å møte disse kravene. Du får opplæring innen fiskeri på vårt opplæringsfartøy Finnmarksfisk som har relevant utstyr og redskap.

Du vil også få ta grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk/fiskere, og du vil få mulighet til å melde deg opp til kystskippereksamen.   

Personlige egenskaper

Arbeidet som fisker krever utholdenhet og god fysisk styrke. Du må kunne tilpasse deg små og tette miljø som er om bord i et fartøy. Det stilles store krav til sikkerhet og faglig innsikt, og du må være forberedt på å kunne håndtere nødsituasjoner.

Bestått eksamen gir mulighet for å få læreplass om bord i fiskefartøy. Læretiden om bord i båt er to år.

Etter avlagt fagbrev for fisker, kan du søke studieplass ved maritim fagskole. Dette gir deg grunnlag for å løse dekksoffisersertifikat når du har nok fartstid.

Eksempler på yrker

  • Fisker
  • Fabrikksjef om bord på et fiskefartøy
  • Produksjonsmedarbeider på fiskefartøy
  • Bas eller nettmann på fiskefartøy

Kontaktperson

Faglærer
78 96 51 58