Restaurant- og matfag

Dette utdanningsprogrammet gir yrkesfaglig opplæring. Vil du bli kokk, baker, konditor, slakter eller servitør? Disse - og en rekke andre yrker - kan du sikte deg mot etter å ha gått restaurant- og matfag. 

Hvorfor velge restaurant- og matfag?

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat 
  • behandling av råvarer, mat og drikke 
  • om mattradisjoner 
  • om helsefremmende livsstil og hygiene 

Du bør være 

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Les mer om restaurant- og matfag på vilbli.no

Hvorfor velge Nordkapp videregående skole? 

Vi har engasjerte og dyktige lærere, som har eleven i sentrum. Elevene våre blir fulgt tett opp, og dette har gitt oss gode resultater og den beste gjennomføringsgraden i Finnmark. Tilbakemeldinger fra elevene er at de trives ved skolen. 

Kantinen og biblioteket er plassert nært hverandre og de er hjerte i skolen. 

Nordkapp kommune har idrettshall, treningssenter, flerbrukshall, fotballbane, svømmehall og alpinanlegg. Vi legger til rette for at våre elever skal kunne bruke disse anleggene, og vi har mange god tilbud til våre elever. 

Er du borteboer og trenger en plass å bo, så har skolen vertsfamilieordning og vår elevkonsulent er behjelpelig med å finne bolig til deg. 

Oppbygging og gjennomføring 

Utdanningsprogram: Restaurant- og matfag

Søk skoleplass

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning. Les mer på vilbli.no.

Til toppen