Honningsvåg lokalt, regionalt og globalt

Vi har vært på bedriftsbesøk på STOFI.  - Klikk for stort bilde

Geocaching- torsk og workshop

1 AAA og Losa- studiespesialisering hadde felles temadag tirsdag 25. april. Dette var et tverrfaglig samarbeid mellom geografi og samfunnsfag. Tema for den lokale ekskursjon i Honningsvåg var ressurser og næringsvirksomhet i kystnære samfunn. Dette var et tema som elevene fra Losa- kommunene Måsøy, Lebesby og Berlevåg også kunne kjenne seg igjen i.

Elevene blir introdusert for Geocaching - Klikk for stort bildeElevene blir introdusert for geocaching. Her har elevene akkurat funnet en geocach i nærheten av «Bamse».

Vi har vært på bedriftsbesøk på STOFI.  - Klikk for stort bildeVi har vært på bedriftsbesøk på STOFI (Cape Fish) hvor vi fikk omvisning og informasjon om deres virksomhet av Hanne Benjaminsen. Lærerikt og interessant å få vite at vi her i Honningsvåg forsyner et globalt marked med fisk og krabbe til b.la annet Japan og Korea.

Klikk for stort bildeWorkshopen var lokalisert i det tidligere hjemmet til FINOTROs disponent. LOSA-elevene fra Havøysund, Berlevåg og Kjøllefjord ble integrert i grupper med elevene fra Honningsvåg. Temaet var ressurser og næringsvirksomhet. Vi avsluttet med at elevene presenterte sitt arbeid i plenum.

Klikk for stort bildeSenere spiste vi bacalao og vegetarisk grillmat, med lavt økologisk fotavtrykk.

Fotograf: Marit Tjernstad.